Вратарят на Реал Мадрид Тибо Куртоа бе доста критичен към представянето на “белите” при загубата им с 0:4 от Барселона в испанската столица в неделя вечерта.

“Направихме недопустим имидж за този клуб. Имаше отсъстващи играчи, но никой не забеляза, че не ние, а съперникът ни имаше мач в четвъртък (в Лига Европа). Оставяхме им много свободни пространства. Не бяхме компактни и не успяхме да се опазим от голове… След почивката уж се опитваме да се върнем в мача, а след 10 секунди Феран Торес излиза сам срещу мен…“, каза пред Movistar Куртоа.

Що се отнася до решението на наставника на “лос бланкос” Карло Анчелоти столичани да играят без изявен централен нападател в отсъствието на контузения Карим Бензема, Куртоа заяви:

“Трябва да дискутираме тактиката вътрешно. Нещата не вървяха в началото на мача, както и през второто полувреме. Трябва да го обсъдим в съблекалнята, не тук. Играхме с “фалшива деветка” и за Купата, като едва имахме удар към вратата, а сега беше същото. Започнахме добре, имахме голов шанс с Феде Валверде, който Марк-Андре тер Стеген спаси, но след това нещата се объркаха. Не можем да започваме така второто полувреме. Тази емблема повелява да се бориш, а ние не го направихме през второто полувреме. Можеше да загубим и с по-голяма разлика”, добави той, цитиран от "Тема спорт".

Снимка: БГНЕС