Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти бе изключително щастлив от успеха с 3:1 в реванша с Манчестър Сити от полуфинала-реванш в Шампионската лига. "Белият балет" направи невероятен обрат в края на мача и в продълженията, за да се класира на финала в турнира. Италианецът смята, че историята на клуба е факторът, който помага в подобни мачове.

"Не бих казал, че сме свикнали да побеждаваме по този начин. Това, което се случи тази вечер, се случи и срещу Челси и Пари Сен Жермен. Ако ме питате защо, може би причината е историята на нашия клуб, която ни помага да продължаваме да се борим, дори и когато битката изглежда изгубена. Мачът вървеше към своя край, но ние успяхме да използваме последната капчица енергия, която ни бе останала".

"Изиграхме добър мач срещу силен съперник. След като успяхме да изравним, в продълженията психологическото предимство вече бе на наша страна. Щастлив съм, че се класирахме на финала в Париж, където ще срещнем друг сериозен опонент. Но ние сме свикнали. Очаква ни още една фантастична футболна вечер", смята Анчелоти.

"Целият свят мислеше, че мачът е свършил. Тогава след един детайл, една хубава комбинация, дойде голът на Родриго. След това използвахме цялата си енергия. Имахме и доза късмет. Сити е силен съперник и мачът бе много оспорван. Ние не се отказахме. Нужно бе много работа, жертви, енергия... смените също помогнаха много", допълни италианецът.

"Случи се нещо странно. Изправихме се срещу много силни съперници, които в началото на сезона бяха определяни като фаворити за спечелване на Шампионската лига - Пари Сен Жермен, Челси, Манчестър Сити. Играчите и феновете заслужават много поздравления, защото не спираха да натискат и да натискат. И не само на стадиона, но и в дните преди мача".

"Към това трябва да добавим и тежестта на фланелката, която футболистите усещат, когато я носят - гордостта на клуба. За мен финалът срещу Ливърпул ще бъде дерби, защото аз все още се чувствам фен на Евертън", каза още специалистът.