Реал Мадрид оправда прогнозите на букмейкъри и специалисти, печелейки Суперкупата на Европа. Първенецът на Стария континент надви носителя на Лига Европа Айнтрахт Франкфурт с 2:0 в Хелзинки.

И двата отбора имаха своите опасни положения през първите 45 минути, като "орлите" можеха да открият резултата при експлозивните снаряди на Дайчи Камада и Ансгар Кнауф. И в двата случая обаче белгийският национал Тибо Куртоа беше на висота.

За "кралете" изключително деен беше кариоката Винисиус, който беше много близо до попадението на два пъти, но Тута изчисти пред голлинията, а след това отличен рефлекс демонстрира вратарят на германския клуб - Кевин Трап.

В 38-ата минута Реал все пак поведе след грешка в защитата на Айнтрахт. Карим Бензема свали с глава за Каземиро, който отигра също с глава около аутлинията. Давид Алаба остана напълно непокрит и реализира отблизо с лекота.

В началото на второто полувреме испанците натиснаха и Каземиро нацели гредата точно след час игра.

В 65-ата минута обаче нямаше прошка и дежурният реализатор Карим Бензема удвои преднината на мадридчани след асистенция на Винисиус.

Вторият решителен удар на Реал видимо сломи франкфуртци и до края на мача в играта им липсваше искрата от първата третина на двубоя.

 

Реал Мадрид - Айнтрахт Франкфурт 2:0

1:0 Давид Алаба - 38'
2:0 Карим Бензема - 65'