Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти е оптимист, че Карим Бензема няма да пропусне неделното гостуване на Майорка в испанската Ла Лига, въпреки че накуцваше при победата над Валенсия. Травмата на защитника Едер Милитао обаче притеснява специалиста, пише агенция ДПА.

Бензема асистира и за двата гола на Реал при успеха с 2:0 над Валенсия, като остана на терена от 60-ата минута. Френският нападател напусна игра, накуцвайки заради проблем с бедрото.

Милитао игра само 36 минути преди да бъде заменен от Дани Карвахал след като получи травма в слабините. Попитан за състоянието на двамата играчи, Карло Анчелоти обясни: „При Карим изглежда като лек проблем, но Милитао няма да бъде готов за неделя“.

След гостуването на Майорка футболистите на Реал Мадрид ще пътуват за Мароко, където им предстои полуфинален двубой от Световното клубно първенство.

„Януари беше тежък месец за нас след Мондиал 2022 в Катар, но мисля, че се справихме добре. Ще видим как ще бъде през февруари, защото предизвикателствата не приключват до тук. За щастие мачът ни е в неделя, защото представете си, ако беше в събота вечер“, добави Анчелоти.