Бившата звезда на Арсенал и Барселона Еманюел Пети вярва, че крилото на Реал Мадрид Винисиус Жуниор ще направи грешка, ако напусне мадридския клуб. В мача от 35-ия кръг на Ла Лига с Валенсия (0:1) бразилецът бе подложен на расистки обиди.

„Той играе за най-великия клуб в света и е страхотен през последните две години. Спомням си как преди три години беше постоянно критикуван – дори от съотборници. Сега той играе наистина добре.

Бях шокиран от това, което видях по време на мача между Реал Мадрид и Валенсия миналия уикенд. Някои реакции след мача от Ла Лига и ръководството ме накараха да попитам: „Какво не е наред с вас, момчета?“ Не мога да разбера какво става.

Това не е първият или последният път, когато това се случва и Вини няма да е последният, който се случва. Той ще направи грешката да напусне Реал Мадрид заради това. Повечето хора в Испания не са такива, това е просто малцинство. Освен това може да се случи навсякъде по света. Напускайки Реал Мадрид, е трудно да намериш щастието някъде другаде“, заяви Пти пред Goal.

По време на срещата с Валенсия Винисиус имаше конфликт с феновете на противника. Играчът на няколко пъти обърна внимание на расистките обиди, на които беше подложен от трибуните. В добавеното време на терена се стигна до сбиване, след гледане на видеоповторението на което реферът отсъди да отстрани нападателя на Реал Мадрид. На следващия ден обаче съдията беше дисквалифициран за грешката си в този епизод.