Решението на Карим Бензема да напусне Реал Мадрид след 14-годишна кариера беше изненада, заяви мениджърът на тима Карло Анчелоти, но уточни, че носителят на "Златната топка" е спечелил правото да избира.

35-годишният нападател ще напусне Реал като свободен агент в края на сезона. Французинът е свързван с трансфер в тима от Саудитска Арабия Ал-Итихад.

"Неговото напускане беше изненада за всички, но трябва да се приеме. Беше решение в последния момент", каза Анчелоти след двубоя на Реал срещу Атлетик Билбао.

"Вчера той тренира нормално, а днес взе това решение. Ние го приехме. Говорих с него тази сутрин и той каза, че напуска. Аз го разбирам. Решението му е част от трансформацията на този отбор, който ще продължи през следващата година. Имаме време да обмислим какво трябва да направим. Ще имаме конкурентен отбор през следващата година", добави треньорът.

Бензема вкара дузпа, за да осигури равенството 1:1 срещу Билбао в неделя в последния си мач от Ла Лига на "Сантяго Бернабеу", а "белите" завършиха на второ място в класирането пред местния съперник Атлетико Мадрид.

След като се присъедини към Реал през 2009 година от Олимпик Лион, Бензема стана острието в атаката на клуба, особено след напускането на португалеца Кристиано Роналдо през 2018-а.

Френският нападател отбеляза над 350 гола за Реал, за да заеме второ място във вечната листа на голмайсторите на клуба след Роналдо и завършва кариерата си в испанската столица с рекордните 25 трофея, включително пет Шампионски лиги, четири титли от Ла Лига и три Купи на Краля .

"Сбогувам се с него със съзнанието, че съм тренирал един от най-великите играчи в света и един от най-добрите нападатели. Не можем да бъдем доволни от напускането му, но трябва да уважим решението му. Той спечели правото да избира и ние всички му благодарим за всичко, което направи за този клуб. Той е легенда, незабравима фигура и ще остане завинаги в паметта на този клуб", добави цитираният от БТА Анчелоти.

Реал също така обяви напускането на нападателя Еден Азар, на атакуващия полузащитник Марко Асенсио и на нападателя Мариано Диас.