Реал Мадрид отнесе с 3:0 Брага в среща от Група „С“ на Шампионската лига и подпечата класирането си за 1/8-финалите в турнира. Хората на Карло Анчелоти не оставиха шансове на съперника си и на своя „Сантяго Бернабеу“, след като надделяха и на португалска земя с 2:1 преди 2 седмици.

Попаденията за четвъртия пореден успех на „лос бланкос“ забиха Брахим Диас в 27-ата минута, Винисиус Жуниор в 58-ата минута и Родриго в 61-ата минута. Авторът на третото попадение се отчете и асистенция за гола на испанския национал.

Двубоят можеше да тръгне и в друго русло, но Алваро Джало профука дузпа за Брага още в 6-ата минута. Вратарят Андрий Лунин спаси удара му от бялата точка и блесна при неочакваната възможност, открила се пред него да застане под рамката на „кралете“. Украинският страж попадна в титулярния състав в последния момент, след като Кепа Арисабалага получи контузия по време на загрявката.

Карло Анчелоти заложи на доста променен състав, принуден от проблемите в състава си. Ненапълно възстановеният Джуд Белингам остана на резервната скамейка и не се появи в игра. Това обаче не попречи на домакините да изнесат футболна лекция на португалския си съперник, който запази теоретични шансове да продължи към елиминациите.

Реал е безгрешен на върха на класирането с 4 победи от 4 мача и 12 точки. По този начин четиринадесеткратният европейски клубен шампион се класира за елиминациите в Шампионската лига за рекорден 27-ми пореден сезон.Брага остана на третата позиция с 3 пункта.

Мачът започна по мечтан начин за португалците. Те получиха право да изпълнят дузпа още в  4-ата минута. Тогава Брума подаде към Кристиян Борха отляво, който навлезе в наказателното поле, преодоля Лукас Васкес, който го задържа. Зад топката застана Алваро Джало, чийто удар в долния десен ъгъл беше спасен от Андрий Лунин.

В 7-ата минута Родриго проби в наказателното поле на гостите и се свлече на земята след съприкосновение с Гомес, но главният рефер Халил Умут Мелер не посочи бялата точка. Пет минути след това Браим Диас прати топката във вратата на Матеус, но попадението беше отменено заради нарушение в атака. Домакините упражниха висока преса и затрудниха португалците да изнесат топката. Винисиус обаче действа непозволено срещу Ниакате, поради което голът не беше зачетен.

В 20-ата минута Брума строполи в противниковото наказателно поле след съприкосновение с Начо, но съдията даде сигнал играта да продължи. Малко след това удар на Федерико Валверде мина над вратата. Шест минути след това Винисиус си освободи пространство за удар, който в крайна сметка беше блокиран от защитник.

Реал поведе в 27-ата минута. Ферлан Менди пусна извеждащ пас за Родриго отляво на защитата на Брага. Бразилецът стигна до аутлинията и върна към връхлитащия Браим Диас, който със силен удар не остави шансове на вратаря за 1:0.

В добавеното време на първото полувреме домакините поискаха дузпа за игра с ръка на Жозе Фонте в наказателното поле, но Мелер даде сигнал играта да продължи.

Почти ведвага след антракта пред "белите" се откри добра възможност да удвоят аванса си. Начо засече с глава центриране от корнер и принуди Матеус да прави страхотно спасяване. Малко след това Лунин отрази удар на Брума от средна дистанция. В 55-ата минута шут на Диас от точката за изпълнение на дузпа не затрудни вратаря на гостите, който спаси.

Реал удвои в 57-ата минута. Тогава възпитаниците на Карло Анчелоти осъществиха многоходова атака, при която Лукас Васкес намери Винисиус в наказателното поле. Бразилецът овладя топката, освободи се от Ниакате и прати топката във вратата.

Четири минути след това "кралския клуб" вкара трети гол. Домакините осъществиха опасна контраатака, при която Родриго намери Винисиус, който напредна с топката и върна към своя сънародник. Родриго овладя в наказателното поле и прехвърли излезлия Матеус за 3:0.

Гостите сякаш нямаха сили да се върнат в мача или да вкарат поне почетно попадение. В 72-ата минута Валверде пробва шут от дъгата на пеналта, но бе блокиран.

В оставащите минути двубоят се доиграваше, а Реал на практика си осигури класирането за елиминациите в най-комерсиалния европейски клубен турнир.

Реал Мадрид – Брага 3:0

Голмайстори: 1:0 – Брахим Диас (27), 2:0 – Винисиус Жуниор (58), 3:0 – Родриго (61)

Реал Мадрид: Лунин; Васкес, Рюдигер, Начо, Менди, Камавинга, Кроос, Валверде, Диас, Родриго, Винисиус

Брага: Матеус, Гомес, Фонте, Ниакате, Борха,  Моутиньо, Карвальо, Саласар, Брума, Орта, Джало