Атлетико Мадрид детронира Реал Мадрид за Купата на Краля, след като се наложи с 4:2 след продължения в нов епичен сблъсък между двата отбора.

В големия герой за "дюшекчиите" се превърна Антоан Гризман, който вкара феноменален гол в 100-ата минута, оказал се решаващ за класирането на 1/4-финалите. 

Мачът на стадион "Уанда Метрополитано" беше невероятен, имаше куп положения пред двете врати, няколко греди, но в крайна сметка Атлетико спечели и се класира за следващата фаза. 


Диего Симеоне заложи в атака на атомния си тандем в лицето на Алваро Мората и Антоан Гризман. В халфовата линия си партнираха капитанът Коке, Саул Нигес и Родриго де Пол. По двата фланга действаха Маркос Йоренте и Самуел Лино, а тримата централни защитници пред Ян Облак бяха Хосе Хименес, Аксел Витсел и Марио Ермосо.

В състава на Карло Анчелоти нямаше изненади. В предни позиции той избра ударното трио Винисиус Жуниор, Родриго и Джуд Белингам. В средата на терена започнаха Лука Модрич, Федерико Валверде и Едуардо Камавинга, а Тони Кроос беше резерва. На вратата Андрий Лунин отново беше предпочетен пред Кепа Арисабалага, в защита играха Даниел Карвахал, Антонио Рюдигер, Начо Фернандес и Ферлан Менди.

Само преди седмица двата отбора се изправиха един срещу друг в 1/2-финален мач за Суперкупата на Испания в Саудитска Арабия и изнесоха истинско шоу с пет гола. "Кралете" се наложиха с 5:3 след продължения, а впоследствие вдигнаха и трофея след 4:1 на финала над другия си голям съперник Барселона в шоу на Винисиус Жуниор, който заби хеттри.

Очакванията и сега бяха за страхотен сблъсък между двата отбора и се оправдаха напълно, предоставяйки ни истинско зрелище. Гостите на "Уанда Метрополитано" започнаха по-активно и след само 11 минути игра Джуд Белингам демонстрира невероятната си техника, след като се завъртя в наказателното поле и стреля, но в гредата. Последва шут и на Винисиус Жуниор, който мина на сантиметри над напречната греда.

Реал продължи да бъде по-активният отбор на терена и в средата на полувремето станахме свидетели на редица красиви моменти. Белингам с технично копване по въздуха изведе Родриго сам срещу Ян Облак. От точката за дузпата бразилецът се завъртя и отправи истински снаряд, но вратарят спаси. Топката попадна във Винисиус, който стреля от малък ъгъл, но Облак бързо се изправи и с нова превъзходна намеса отрази.

Атлетико погледна по-смело в предни позиции, но Родриго Де Пол и Алваро Мората не успяха да затруднят Андрий Лунин. Така се стигна до 39-ата минута, когато "дюшекчиите" поведоха. При центриране на Де Пол, Антонио Рюдигер не успя да изчисти и буквално подари топката на Самуел Лино, който с удар в долния десен ъгъл откри резултата – 1:0!

Реал веднага се хвърли в атаки и изравни в добавеното време на първата част. Лука Модрич центрира от фаул, отличният до момента Облак скочи да боксира, но не успя и си заби автогол за 1:1!

Реал започна по-активно и втората част, но отново допусна гол. В 57-ата минута Лунин и Рюдигер показаха лоша комуникация, след като вратарят изби в крака на защитника. И дебнещият Алваро Мората чукна топката от близко разстояние за 2:1!

"Белите" отново се хвърлиха да търсят изравняване и бяха близо до това в 76-ата минута. Родриго получи топката, шутира и вече виждаше как вкарва, но кълбото се отби в напречния стълб.

После Мората пропусна да сложи точка на спора, след като не успя да преодолее Лунин от непосредствена близост и секунди по-късно Реал изравни. Белингам демонстрира отличен поглед върху играта, центрира на далечната греда, където резервата Хоселу, който тъкмо беше сменил Родриго, с глава вкара за 2:2 и прати сблъсъка в продължения, въпреки че гостите пропуснаха чрез Винисиус да победят в 93-ата минута.

В 100-ата минута Атлетико отново поведе. Гризман с невероятен рейд отдясно нахлу в наказателното поле, след като преди това сам спечели топката. Френският национал нахлу в наказателното поле и с бомбено изпълнение от малък ъгъл разстреля Лунин за 3:2!

В 111-ата минута гол на Дани Себайос беше отменен за засада. Крайното 4:2 оформи Родриго Рикелме в 119-ата минута след бърза контра.

Атлетико Мадрид – Реал Мадрид 4:2

Голмайстори: 1:0 Лино (39), 1:1 Облак (45+1-авт), 2:1 Мората (57), 2:2 Хоселу (82), 3:0 Гризман (100), 4:2 Рикелме (119)