Реал Мадрид е в еуфория, след като отстрани Манчестър Сити и се класира за полуфиналите на Шампионската лига. В Испания разкриха и следващата цел пред тима – да потопи Барселона в предстоящото в неделя „Ел Класико“.

Хората на Карло Анчелоти трябваше да водят истинска битка в продължение на 120 минути на „Етихад“, в които предимно се отбраняваха. Въпреки това в клуба са категорични, че това няма да се отрази на физическото им състояние за неделя.

В Реал са амбицирани да сложат точката на спора за титлата в Ла Лига този сезон именно в прекия двубой с Барса. При успех „Кралете“ ще бъдат на 11 точки пред големия си враг, а до края на сезона ще останат само още 6 мача. Така Шави ще приключи треньорската си кариера на „Ноу Камп“ без трофей в последната си кампания.

Освен всичко друго, победата в неделя ще даде възможност на Реал да се фокусира изцяло около Шампионската лига и предстоящите два мача от полуфиналите с Байерн Мюнхен. Така Карло Анчелоти ще има лукса да даде почивка на някои от своите лидери.

В лагера на Барселона настроението е минорно след донякъде изненадващото отпадане от ПСЖ в четвъртфиналите на Шампионската лига. Каталунците спечелиха в Париж с 3:2 и поведоха с 1:0 на реванша в Барселона, но след червения картон на Роналд Араухо нещата се обърнаха и французите спечелиха с 4:1.