Световният рекордьор в спринта Юсеин Болт похвали влиянието на Джуд Белингам върху играта на Реал Мадрид и предизвика Килиан Мбапе да показа колко е бърз на 100 метра, предаде ДПА.

Бившият спортист Болт се срещна с Белингам на червения килим преди световните спортни награди "Лауреус", които се проведоха в Мадрид, където английският футболист спечели наградата на световен пробив за годината.

Белингам вкара победния гол за Реал Мадрид в дербито с Барселона, като това е негово 21-во попадение в изключителния му първи сезон в Мадрид, който може да завърши със спечелването на титлите в Ла Лига и Шампионската лига.

"Мисля, че той впечатли много хора, не само мен", каза Болт, който е фен на футбола. "Като дойде в Реал Мадрид, очаквахме големи неща от него. Но той се качи на ниво, което не очаквахме и което е страхотно", добави спортистът от Ямайка.

"Той показа младия си талант и вече е сред топ футболистите" смята Болт. "Удоволствие е да се срещна с него и да поговорим. Младото поколение наистина настъпва и благодарение и на Джуд", каза още спринтьорът.

37-годишният Юсеин Болт спечели осем олимпийски златни медали и все още държи световните рекорди на 100 м и 200 м.

Той беше запитан и за скоростта на Мбапе, като капитанът на националния отбор на Франция е смятан за един от най-бързите играчи в световния футбол.

"Би ми харесало да се състезавам с него и да видя колко близо ще бъде. Чувствам, че един ден той трябва да тича 100 метра и види какво ще е времето", каза Болт, който каза, че ще бъде на Олимпийските игри в Париж.

"Ще бъда доволен да имам пълен достъп до всякъде. Ще бъда като дете в магазин за бонбони. Но определено ще бъда на пистата в деня на финалите на 100 и 200 метра", завърши Юсеин Болт.