Хоселу записа името си със златни букви в историята на Шампионската лига, като влезе в 81-ата минута и вкара 2 гола за 3 минути, за да може Реал Мадрид да обърне Байерн от 0:1 до 2:1 и да се класира на финала на Шампионската лига с общ резултат 4:3. Испанците отново доказаха, че са кралете на този турнир и макар да изглеждаха победени, намериха сили да възкръснат в представяне в края на редовното време много сходно на това, което Байерн изтърпя срещу Манчестър Юнайтед през 1999 г. във финала в Барселона. Тогава Байерн водеше с 1:0, но с попадения в допълнителното време на Теди Шерингам и Оле Гунар Солскяер, Манчестър Юн спечели с 2:1.

На финала на 1-и юни Реал ще се изправи срещу Борусия Дортмунд на „Уембли“. Кралския клуб преследва 15-ата си титла от турнира.

Реал Мадрид и Байерн Мюнхен се изправиха в реванш от полуфиналите на Шампионската лига след като преди седмица направиха 2:2 в Германия. На „Сантяго Бернабеу“ трябваше да се реши, кой ще бъде съперник на Борусия Дортмунд на финала на „Уембли“. За Баварците това можеше да е завръщане на финала за първи път от 4 г. (през 2020 г. срещу ПСЖ). Реал Мадрид за последно спори за трофея през 2022 г., когато победи Ливърпул на Юрген Клоп.

Испанците бяха без загуба в последните 8 мача с Байерн в евротурнирите, като спечели 6 от тези мачове. Кралския клуб нямаше поражение в последните 7 мача у дома с баварците, като спечели 6 от тях. В предишните 7 полуфинала между тези отбори в турнира Байерн се класира повече пъти от Реал – 4:3.

Реал започна агресивно, но първия шанс бе за гостите. Отлична атака завърши с пас на Мусиала към Гнабри, който стреля неточно от малък ъгъл. В 13-ата минута дойде най-чистото положение за първото полувреме. Винисус стреля от въздуха по диагонала и топката срещна страничната греда. Тя се върна у Родриго, който направи добавка, но Мануел Нойер с изключителен рефлекс спаси.

Реал натрупа самочувствие и играеше по-добре от противника. Тухел освен това бе принуден да прави смяна, когато Гнабри се контузи и отстъпи мястото си на Дейвис.

В 28-ата минута Байерн имаше нов шанс. Хари Кейн стреля от дистанция, но Лунин се намеси изключително добре и изби в корнер. Следващото положение бе за Реал, като този път Нойер спаси удар на Винисиус.

Второто полувреме стартира с натиск на реал. Винисиус направи каскада от финтове на левия фланг и центрира на границата на вратарското поле, където Родриго засече, но прати топката покрай гредата.

Нойер беше превключил на свръхестествена сила и не позволи и на Винисиус да му вкара гол от чиста позиция. След това и Лунин показа, защо вече иска да е първи избор в Реал. Вратарят отрази прекрасен удар на Мусиала.

В 67-ата минута Байерн нанесе своя удар. Хари Кейн получи топката в центъра и прати дълго подаване на лявото крило към Алфонсо Дейвис. Той влезе навътре, финтира Рюдигер и с десния крак прати топката в далечния ъгъл – 1:0. Първи негов гол в Шампионската лига в кариерата му. Той е първата резерва в историята на Байерн, който вкарва гол на полуфинал в Шампионската лига.

Само 3 минути след това Реал вкара топката в мрежата на Нойер, но попадението бе отменено. След корнер Валверде стреля, топката се отклони в купа от тела и влезе във вратата. Преди удара обаче Начо с две ръце удари в главата Кимих. Съдията Марчиняк бе извикан на монитора и отмени попадението заради фаул.

Байерн пропусна да увеличи аванса си, когато Хари Кейн получи топката отляво, но не уцели вратата.

Анчелоти пусна Хоселу и той се оказа жокера за Реал. В 88-ата минута удар на Винисиус от дистанция бе подценен от Нойер, който не успя да улови топката и я изпусна в краката на Хоселу, който от 3 метра реализира за 1:1.

Само минута след това Реал отново вкара. Този път Рюдигер центрира отляво и Хоселу от 3 метра засече на празна врата. Съдиите вдигнаха засада, но след намесата на ВАР, голът бе зачетен – 2:1 и Реал е на финал с невероятен обрат!

Дълбоко в добавеното време имаше и още един спорен момент, когато Байерн можеше да реализира гол, но страничният съдия бързо вдигна флага при спорно положение за засада, а главния Марчиняк веднага наду свирката и спря възможност резултата да стане 2:2, защото Де Лихт реализира, но след като вече имаше отсъдена засада, ВАР нямаше как да разгледа ситуацията.

РЕАЛ М – БАЙЕРН 2:1 (общ резултат 4:3)

0:1 Дейвис 67, 1:1 Хоселу 88, 2:1 Хоселу 90+1

РЕАЛ М: Лунин, Карвахал, Начо, Рюдигер, Менди, Валверде (81 Диас), Чуамени (70 Камавинга), Кроос (69 Модрич), Белингам (90+10 Милитао), Винисиус, Родриго (81 Хоселу)

БАЙЕРН: Нойер, Кимих, Де Лихт, Дайър, Мазрауи, Лаймер, Павлович, Сане (75 Ким), Мусиала (84 Мюлер), Гнабри (27 Дейвис), Кейн (85 Чупо-Мотинг)