Нападателят на Реал Мадрид Хоселу попадна под светлините на прожекторите след двата си гола във вратата на Байерн Мюнхен, с които класира своя отбор на финала в Шампионска лига.

Хоселу се  появи като резерва и в 88-а минута се възползва от  грешка на вратаря Мануел Нойер и изравни за 1:1, а в добавеното време отново бе на правилното място и реализира за 2:1.

Реал достигна финала в турнира с общ резултат 4:3.

34-годишният Хоселу изживя истинска приказка, като в социалните мрежи се появиха снимки как подкрепя Реал като фен на финала на Шампионска лига срещу Ливърпул преди две години , а сега отново ще има възможност да бъде на финал, но този път със значително по-важна роля.


 
"Аз герой? Не се чувствам герой. Но мога да кажа с абсолютна сигурност, че съм много щастлив човек! Когато играеш за Реал и изравняваш резултата, знаеш, че всеки ще се втурне да вкара втория гол, за да грабнем победата. Защото тук трябва да победим.

Разбира се, всеки мечтае за такива вечери. Но става въпрос за готовност. Мисля, че първият гол беше резултат от тяхната умора. Те се защитаваха твърде близо до своята врата и трябва да вземете това предвид, защото подобна тактика ограничават движенията ви. В резултат реалността надхвърли и най-смелите ми очаквания“, каза Хоселу пред репортери след мача.

Снимка: БГНЕС