Да, това е легендата на Реал Мадрид. Шампионите. Причината за съществуването му. 76 579 бели души и сърца, тласкащи наранената гордост на един безсмъртен отбор. Реал е същността на футбола. Невъзможно е да не се влюбите в тениска, способна да преодолее несгоди, които биха накарали всеки друг да се откаже. Още една вълшебна и луда нощ на „Бернабеу“. И тук няма его. Пелерината на Супермен този път е в Хоселу. Ветеран, възпитаник на бялата кантера, който живее футбола с ентусиазма на дете. Той винаги е мечтал за европейска вечер от този калибър.

През лятото много умни хора се подиграха с подписването му и заявиха, че Реал е изправен пред сезон без централен нападател. Отговорът беше даден от този галисиец, роден в Германия, който живее всяка минута, в която играе за Реал, сякаш това е последният му влак. Поетично правосъдие, което вкара дубъл срещу всемогъщия Байерн в последните минути. Баварците сигурно се питат как може да ги застигне същата съдба като Сити преди две години, ПСЖ на Меси, Мбапе и Неймар или на самия Тухел с Челси. Когато „Бернабеу“ е нажежен, по-добре е да приемете неизбежното…

Магията на този прекрасен стадион вече се брои, сякаш Реал е играл с 12 души. Невъзможно е съперниците да не бъдат шокирани от атмосфера, която на всичкото отгоре сега кънти в ушите ви с този покрив, който го превръща във вълшебна кутия, където всичко е възможно. Трябва да добавим, че 90-те минути на „Бернабеу“ са много дълги, както казваше незабравимият Хуанито. Това ми напомня за Данте Алигиери, който говори за Ада в своя шедьовър „Божествена комедия“: „Оставете всякаква надежда, вие, които влизате тук.“ Е, това е.

Въпреки че Винисиус не вкара, през второто полувреме той събуди рева на „Бернабеу“. А Анчелоти е най-мъдрият от всички. Той направи революция в машинното отделение с навлизането на вечния Модрич и микровълновия Камавинга, така че мачът се превърна в отприщена атака срещу баварците. И там нахлу Хоселу, за да си спомни заедно с капитана Начо и Карвахал, че тези, които са родени с тази емблема, могат всичко.

Реал отново е на финал в Шампионската лига. Шести път в последните 11 издания. Това се нарича хегемония. Петнадесетата се появява на хоризонта като новото завоевание на легендарен отбор, който няма граници. Реал Мадрид, как да не те обичам!

Томас РОНСЕРО, АС, превод на Тема спорт

Снимка: БГНЕС