Барселона имаше доста проблеми, но все пак надви Виляреал с 3:2 и записа 8-и пореден успех във всички турнири. Двубоят бе от 21-ия кръг на Примера дивисион. 

Каталунците на два пъти изоставаха, но успяваха да изравнят сравнително бързо, като особено ключов бе момента в началото на второто полувреме. 

Малко след това дойде и решителния гол на Лео Меси и така тимът увеличи актива си до 50 точки, като пак изостава от Реал само с една, но столичани в сряда ще изиграят отложения си двубой със Севиля. 

Виляреал може да съжалява, че не взе нещо от срещата, тъй като първо допусна гол секунди преди паузата, а след това веднага, след като поведе отново. Поражението бе първо за Жълтата подводница от ноември, с което серията на състава от 18 поредни срещи бе прекъсната. Тимът е 6-и с 38 точки. 

Луис Енрике направи 2 промени в състава на Барса от мача с Атлетико, като Браво се завърна на вратата, а Ракитич отстъпи мястото си на Рафиня в средата на терена. За гостите започнаха братята Дос Сантос, а Джоел Кембъл остана резерва за сметка на Лусиано Вието. 

Още в 1-ата минута Суарес бе на път да се измъкне, но Руис притича и с върха на бутонката си изби топката от краката му. Барса доминираше и в 8-ата минута Суарес получи топката в коридор в дясната част на наказателното поле, но ударът му по диагонала бе крайно разочароващ – слаб и неточен. 

Малко след това уругваецът се справи много по-добре. Той насочи параболична топка към долния десен ъгъл, но вратарят на Виляреал Асенхо се разтегна и спаси. В 21-ата минута Суарес пак получи отличен шанс, като този път от около точката за изпълнение на дузпа отправи удар, но покрай целта и това доведе до ропот от трибуните. 

Барса продължаваше да атакува, но чистите положения липсваха. Гостите пък дебнеха своя момент и в 30-ата минута го получиха, като поведоха с доста късмет. 

Една контраатака за тях не се разви по най-добрия начин, но все пак Барса не успя да изчисти. Топката стигна до Марио Гаспар, който опита да стреля, но прати топката към тъча. На границата на наказателното поле обаче бе Денис Черишев, който много съобразително протегна крака си и я отклони към вратата, пращайки я близо до лявата греда за 0:1. 

Барса опита да отговори, но атаките на тима се разбиваха на границата на наказателното поле на гостите, които се бранеха хладнокръвно. Секунди преди паузата обаче Барса изравни. 

Меси проби отдясно и подаде към Рафиня в наказателното поле, който с левия крак завъртя топката към далечния ъгъл. Асенхо се хвърли и изби, но Неймар се оказа на точното място и направи добавка за 1:1. 

След паузата ситуацията на терена не се промени. Барса нападаше, но без успех. Жълтата подводница пък отново изчака момента да удари. В 51-ата минута една върната към центъра топка бе отиграна лошо от Пике и Джовани тръгна сам напред. Мексиканецът нахлу отдясно на наказателното поле и стигайки близо до вратаря, смени отлично посоката и поднесе на спринтиращия Вието, който нямаше как да пропусне. 

Радостта на Виляреал обаче не продължи дълго. Иниеста изведе Суарес в наказателното поле и уругваецът стреля, но Асенхо спаси. Меси не успя да направи добавка с глава, но топката отиде на пътя на Рафиня, който с мощен удар я забоде в мрежата в 53-ата минута. 

Скоро след това обратът бе факт. Суарес отклони на границата на наказателното поле към Меси, който с великолепен удар в горния ляв ъгъл изведе Барса за първи път напред в мача. 

Виляреал опита да реагира и в 63-ата минута след свободен удар Виктор Руис добута топката зад голлинията, но попадението правилно бе отменено поради засада. 

Барса веднага контраатакува и Неймар бе изведен фронтално срещу вратата, стигна пръв до топката и я копна над вратаря, след което двамата се сблъскаха. Реферът обаче замълча, след като изглеждаше, че бразилецът опита да използва положението и тръгна да пада по-рано. 

Минути след това Мусакио имаше ключова намеса срещу Неймар и предотврати много сериозна опасност за своя отбор. Виляреал стана по-активен в предни позиции, но и Барса не пропускаше възможност да атакува. Чистите положения обаче намаляха, след като домакините предпочетоха да затворят мача и го направиха, стигайки до ценния успех с 3:2.  

Барселона – Виляреал    3:2

0:1    Черишев    30
1:1    Черишев    45
1:2    Вието    51
2:2    Рафиня    53
3:2    Меси    55

Барселона: Браво, Дани Алвес, Пике, Масчерано, Алба, Рафиня (88 Ракитич), Бускетс (71 Матьо), Иниеста, Меси, Неймар, Суарес (79 Педро)
Виляреал: Асенхо, Марио, Мусакио, Руис, Коста, Джонатан дос Сантос (84 Мойсес Гомес), Бруно, Пина (77 Тригерос), Черишев, Джовани дос Сантос (89 Уче), Вието