За втора поредна година Барселона допуска сериозен срив в представянето си по това време на годината, отчитат испанските медии след поражението с 0:3 от Ювентус снощи. 

Миналия сезон през първата половина на април отборът записа 3 поредни загуби в първенството, които на практика ликвидираха солидния му аванс пред Реал Мадрид и поставиха спечелването на титлата под сериозно съмнение. 

Също в този период дойде и отпадането от Атлетико на 1/4-финалите в Шампионската лига, което е много вероятно да се случи и сега, въпреки знаменития обрат срещу Лион миналия месец. 

Вестник „Марка“ не пропусна да отбележи, че само за 3 дни Барса е на път да съсипе сезона си, след  като през уикенда падна от Малага с 0:2 и това постави защитата на титлата под сериозна въпросителна. 

Ново чудо в Европа не е невъзможно, но със сигурност е доста малко вероятно, така че една кампания започнала с огромни надежди, може да се окаже в крайна сметка огромно разочарование, като евентуалното спечелване на Кралската купа в края на май със сигурност бе било доста малка утеха.