Лео Меси е синоним на опасност на "Сантяго Бернабеу". Голямата звезда на Барселона е експерт по вкарване на голове в дома на Реал Мадрид с 14 попадения от общо 24 в "Ел Класико", което е рекордно постижение. Това означава, че аржентинският гений бележи по-често срещу "белия балет" като гост, отколкото на "Камп Ноу".

Кошмарът за Реал започна на 2 май 2009 година, ден който се превърна в исторически за каталунците. Това беше първият сезон на Пеп Гуардиола и Ла Лига трябваше да се реши в директното дерби между двата колоса. Петкратният носител на Златната топка наниза два гола във вратата на Икер Касияс и гостите спечелиха с разгромното 6:2, въпреки че Гонсало Игуаин беше открил резултата. Меси беше точен за 3:1 и 5:2. През следващия сезон асът на Барса вкара и при победата с 2:0 на "Бернабеу", през 2011 г. се разписа от дузпа, а сблъсъкът завърши 1:1.

През същата година Реал и Барса се срещнаха в много напечени сблъсъци от 1/2-финалите в Шампионска лига и гостите спечелиха гостуването си в испанската столица с 2:0. И двете попадения бяха дело на Меси – в 77-ата и 87-ата минута, и впоследствие възпитаниците на Гуардиола спечелиха турнира. През есента дойде ред на сблъсъка в Мадрид за Суперкупата на Испания – 2:2, като десетката на Барса беше точен в 45-ата минута за 2:1.

В следващите две издания на "Ел Класико" в Мадрид, Лео не вкара, а попадението му за загубата с 1:2 през 2012 г. за Супекупата не помогна на Барса, защото Реал вдигна трофея. През 2013 г. "белите" победиха с 2:1 големия съперник вкъщи, като Меси израни резултата за 1:1 в 18-ата минута. През 2014 г. дойде паметният успех за гостите с 4:3 с хеттрик на голямата им звезда, като две от попаденията бяха от дузпи. После Бълхата трябваше да чака три години преди отново да бъде точен на "Бернабеу". Това се случи през миналия сезон, когато наниза два гола за победата на Барса с 3:2, като вторият дойде в продължението на сблъсъка.