Живата легенда на Барселона Лионел Меси вече има 20 гола през сезона в Ла Лига и е безспорният фаворит за ценния индивидуален трофей "Пичичи".

Петкратният носител на Златната топка е отправил точно 100 изстрела към вратите на съперниците, а за капак има впечатляващите 9 асистенции.

Показателите на Лео обаче можеха да бъдат още по-внушителни, ако той имаше малко повече късмет. Статистиката показва, че Меси е нацелил гредите цели 13 пъти, което също е рекорд за Ла Лига. 

Срещу Алавес (2:1) той отново беше отказан от гредата, преди да вкара победния гол от пряк свободен удар в края на мача.

Впечатляващото е, че Бълхата би собствения си рекорд по брой нацелени греди. През сезон 2014/15 той имаше 12, но за цялата кампания.

С оглед оставащите 17 мача до края на сезона, Меси е на път да постави невиждан рекорд по брой нацелени греди, като той определено не е за завиждане. 

За сравнение през миналия сезон Меси беше отказан само шест пъти от гредите - колкото са те за Кристиано Роналдо (Реал Мадрид) през настоящата кампания. Интересното е, че през този сезон португалецът е втори след Лео в тази класация.

Меси все пак върви уверено към спечелване на "Пичичи" за пети път в кариерата си, което ще го изравни с Ди Стефано, Уго Санчес и Кини. А пред него с 6 ще остане само Телмо Сара.