Барселона върви отлично на всички фронтове този сезон и демонстрира отлична игра, а звездата Лео Меси е безапелационният властелин на почти всички класации в Ла Лига.

Преднината пред вечния враг Реал Мадрид в първенството е цели 19 точки, а през декември шампионът беше разбит с 3:0 на неговия "Сантяго Бернабеу".

Парадоксалното обаче е, че Барса отбелязва сериозен срив по отношение на средната посещаемост на своя стадион "Ноу Камп". В сравнение с миналия сезон, на мач ходят близо 12700 души по-малко.

За нито една от 16-те домакински срещи на "блаугранас" този сезон стадионът не беше разпродаден. Дори мачът с Ювентус в Шампионската лига привлече 78 656 от 99 000 възможни фена.

Границата от 70 хиляди души е премината само в още три случая, показва статистика на Goal.com. Всеки един от тези мачове е започвал в 21.45 часа българско време.

Средната посещаемост в Шампионската лига е едва 60 673 души, а през миналия сезон показателите бяха 78 912. В Ла Лига разликата е подобна - от 78 575 души миналия сезон, до 61 977 души средно на мач през настоящата кампания. В статистиката не влиза домакинството на Лас Палмас, играно през октомври на празни трибуни.

Любопитното е, че само в турнира за Купата на Испания Барса вдигна своята посещаемост с 4506 души. За каталунските фенове от голяма важност са часовете за провеждане на срещите. 

От лагера на Барса обясняват парадокса със зимния сезон и обещават, че с навлизането в топлата част от годината посещаемостта ще се вдигне. Според мнозина обаче сериозен фактор за числата е бомбастичният трансфер на Неймар, който избяга в ПСЖ през лятото.