Суперздвездата на Барселона Лионел Меси има специална клауза в договора си, която му позволява да напусне клуба още през 2020-а година, пише „Ел Мундо Депортиво“.
 
Според нея това може да се случи в случай, че аржентинецът реши да премине в отбор, който не е сред грандовете от най-силните първенства в Европа. Тогава този клуб няма да има нужда да плаща и неустойката по договора му от 700 милиона евро, а ще може да го вземе без пари, както стана при Шави и Иниеста, които заминаха за Катар и Япония.
 
Според изданието обаче, от Барса правят всичко възможно да задържат суперзвездата до края на кариерата му и поради тази причина вече работят по удължаването на контракта.
 
Миналият ноември Меси подписа до лятото на 2021-а година, когато вече ще бъде на 34 години. Шефовете обаче искат към споразумението да бъдат добавени още една или две години и той да остане на „Камп Ноу“ до 2023-а, когато вече би бил на 36.
 
Твърди се, че ръководството не иска да притиска футболиста и евентуалното подписване на новия договор не е планирано за този сезон, като идеята е да се случи през следващия или преди неговото начало, т.е през лятото на 2019-а.