Легендата на Барселона Ривалдо изрази мнение, че каталунците няма нужда да излизат с нова оферта за Неймар, ако техният суперталант Ансу Фати продължава с развитието си по този начин.

"Началото на сезона е страхотно време да опиташ как ще се получи с новите играчи. Липсата на решаващи мачове позволява грешки с ползването на младоците и Ернесто Валверде се справя много добре в Барселона. Той получи възнаграждение с изявите на Ансу Фати", заяви Ривалдо.

"Това 16-годишно момче вече показва огромния си талант и характер. Той може да играе в големи мачове в Шампионската лига, където дебютира срещу Дортмунд. Мач, в който Барселона не игра добре. Ако целият отбор беше играл добре, навярно младокът щеше да блесне и там."

"Разбирам ентусиазма, свързан с момчето, но е рано да го сравняваме с Меси и да се чудим дали след години Фати може да го замести. Никой не се съмнява в таланта на Ансу, но нека не го товарим излишно с очаквания. Той е още дете. Нека му дадем време и пространство да играе своя футбол. Бъдещето ще покаже дали е новият Меси или не."

"Има и слухове, че възходът на Фати ще накара Барселона да се откаже от Неймар. Честно казано това ще зависи от резултатите на отбора до следващия трансферен прозорец. Ако Барса играе добре и Фати е важна част от успехите отбора, няма да имат нужда от нов играч. Но ако нещата не се развият добре, Неймар отново може да се окаже цел на клуба", допълни световният шампион и носител на Златната топка Ривалдо.