Наставникът на Барселона Ернесто Валверде е направил една много интересна промяна от този сезон, показва статистика на "Марка".

През първите си два сезона на стадион "Ноу Камп" специалистът често беше критикуван, че прави едни и същи промени или изобщо не се възползва от възможността да пусне три резерви.

Нещата обаче се промениха и Валверде вече действа както никога досега. Той се вглежда към пейката и прави промени дори на почивката, която беше рядко срещано явление преди време.

Любопитното е, че през този сезон Дон Ернесто е правил по три смени във всеки един мач, показва статистиката на мадридското издание. Дали заради кадровите проблеми с честите контузии или заради натрупалите се критики по темата, треньорът си е взел поука.

В момента Барселона е отборът, чиито резерви са играли най-много през сезона в Ла Лига. техните минути сумарно са 968. За сравнение резервите на кръвния враг Реал Мадрид са играли общо 574 минути този сезон.

Най-близко да Барса в това отношение са Гранада и Атлетико Мадрид, съответно 958 и 957 минути за техните резервни футболисти. №1 в Барса е Ансу Фати, играл 138 минути след влизането си от пейката. Иван Ракитич е втори със 136 минути като смяна.

Средно всяка една резерва на Барса играе 26.89 минути във всеки мач, докато при Реал Мадрид този показател е едва 17 минути.