Галерия

Холандският национал Матайс де Лихт съжалява, че е избрал Ювентус пред Барселона. Това твърди неговият сънародник и бивш нападател на каталунците Патрик Клуйверт.

През лятото се разигра трансферна сага с младия защитник, която беше спечелена от италианския хегемон. Бранителят премина в Торино за 75 млн. евро без бонусите, които ще бъдат платени на Аякс в рамките на пет години.

"Не съм се опитвал да го убедя да дойде в Барса", заяви Клуйверт, който в момента е директор в академията на каталунците. "Разказах му за положителните страни на клуба и града. Ясно е, че говорим за страхотен защитник. В крайна сметка той направи своя избор".

"Мисля, че сега съжалява малко за него, но тези неща се случват. В живота трябва да се правят избори. Понякога са добри, друг път лоши. Човек се учи от грешките си", добави бившият нападател.

В Юве имаха идея да налагат Де Лихт постепенно, но тежката контузия на капитана Джорджо Киелини промени плановете. До момента 20-годишният футболист е изиграл 12 мача за торинци, в които има 1 гол.

Той беше подложен на критики заради грешките, които допуска. Постепенно обаче Де Лихт започва да вдига нивото си.