Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу разкри, че новият треньор Кике Сетиен е избран от него още преди няколко дни, но е трябвало да бъде одобрен от борда на директорите.

Босът сподели и друг интересен момент - специалистът до последно не е вярвал, че ще получи мечтаната работа на стадион "Ноу Камп". Както е известно, Сетиен парафира до лятото на 2022 година.

"Говорих с Кике още преди няколко дни за възможността да застане начело на Барселона. Той ми каза, че е наясно с това, че е част от списъка с кандидати. Но също така призна, че не е вярвал, че ще изберем точно него", коментира Бартомеу пред испанските медии.

"В края на срещата с борда на директорите изборът на Сетиен беше потвърден. Затова се създава и това объркване за датата на неговия избор. До края на срещата на борда на директорите практически нямаше направен избор. Сетиен беше предложен на борда от Ерик Абидал и Рамон Планес."

"Бордът на директорите го одобри и ние се обадихме на Сетиен с думите "Можем да потвърдим, ти си избраният". До този момент той знаеше само, че е част от кандидатите, но не и това, че сме избрали него", завърши Бартомеу.