Германският хегемон Байерн Мюнхен подготвя истински трансферен удар. Според вестник "Спорт" баварците са се насочили към вратаря на Барселона Марк-Андре тер Стеген.

Германският национал води преговори с ръководството на Барса за нов договор, но иска увеличение на заплатата. Той отхвърли последната оферта от 6.5 милиона евро и иска да бъде сред най-добре платените играчи в съблекалнята.

В Мюнхен вече правят планове за периода след ерата "Мануел Нойер". Наскоро се появиха информации, че всъщност свободният трансфер на Александър Нюбел от Шалке е направен от ръководството на мюнхенци заради желанието на Нойер да смени обстановката през лятото.

Ако световният шампион от 2014 година напусне Мюнхен, то именно Нюбел ще бъде титуляр от следващия сезон. Има обаче вариант това да бъде тер Стеген, ако той не се разбере с шефовете си на "Ноу Камп".

Тер Стеген има договор с Барса до лятото на 2022 година, но ако разговорите за удължаването му удрят все така на камък, има вероятност той да поиска трансфер и желанието му да се сбъдне. Силен интерес към Марк-Андре има от английския Челси.