Симпатичният английски клуб Нюкасъл очевидно няма да се окаже въздух под налягане, защото вече работи усилено върху фамозна селекция.

Както ви информирахме рано тази сутрин, сред първите големи цели на "свраките" са Вилиан от Челси, Дрис Мертенс (Наполи) и Единсон Кавани (ПСЖ). 

Според вестник "Мирър" обаче Нюкасъл ще се насочи и към класни играчи, които не са с изтичащи договори. Става дума за асове на Барселона - Антоан Гризман и най-скъпата клубна покупка Филипе Коутиньо.

И за двамата Барселона плати по 120 милиона евро (съответно на Атлетико Мадрид и Ливърпул), но бразилецът може да излезе 160 милиона евро с бонусите.

Саудитският фонд за инвестиции, който на път да купи Нюкасъл от Майк Ашли, има мащабни планове и иска да превърне клуба в №1 на Острова.

Коутиньо играе под наем в Байерн този сезон, но баварците нямат намерение да го купуват. В същото време обаче ръководството на Барса иска да го продаде, за да има свежи средства за нови попълнения.

Ситуацията с Гризман изглежда по-сложна, защото той направи колеблив първи полусезон, но в клуба са готови да му дадат шанс. Барса обаче няма да се дърпа, ако получи неустоима оферта за него.