Треньорът на Барселона Кике Сетиен възнамерява да залага на Филипе Коутиньо и планът на специалиста е да съживи кариерата на бразилеца.

Най-скъпата покупка в историята на каталунците не успя да покаже нивото са от Ливърпул за година и половина на стадион "Ноу Камп" и през настоящата кампания е под наем в Байерн Мюнхен.

Баварците нямат намерение да се възползват от опцията за закупуване, но в Барселона вярват, че ще успеят да продадат офанзивния полузащитник, за да напълнят касата за нови попълнения.

Сетиен обаче е заявил на шефовете, че вярва в Коутиньо. Той ще промени позицията му и няма да го слага по фланговете, а в средата. 

"Филипе е страхотен футболист и аз наистина го харесвам", заявил Сетиен преди време.

Интересното е, че в Ливърпул се надяват шефовете на Барса да се вслушат в Сетиен и Коутиньо да получи нов шанс. Причината е, че според клаузата в договора мърсисайдци ще получат още 20 милиона евро, ако кариоката запише 100 мача за "блаугранас".

Към момента той е изиграл 74 срещи за испанския шампион, който плати на Ливърпул 120 милиона евро без бонусите през януари 2018 година.