Пред офанзивния полузащитник на Барселона Филипе Коутиньо е останал само един възможен път с два варианта за следващата спирка в кариерата, пише SPOX.

Байерн Мюнхен няма намерение да се възползва от опцията за закупуване и ще върне взетия под наем бразилец на стадион "Ноу Камп".

Треньорът на Барселона Кике Сетиен харесва Коутиньо и го призна на няколко пъти, но клубът се нуждае спешно от свежи средства за нови класни покупки. "Блаугранас" търсят директна продажба на плеймейкъра, за да напълнят касата.

Една от опциите беше Филипе да участва в разменна монета за Неймар (ПСЖ) или Лаутаро Мартинес (Интер), но Коутиньо не иска да играе във Франция или Италия.

Неговото желание е да остане в Барселона или в краен случай - да се завърне на Острова. Той все още съжалява, че е напуснал Ливърпул през януари 2018 година, но на стадион "Анфийлд" не искат да плащат за него, а и техничарят се води рисков за атмосферата в съблекалнята.

В Манчестър Юнайтед вече се подсилиха с Бруно Фернандеш, който прави фурор и стана играч на месеца във Висшата лига още в дебюта си. Твърди се, че от уважение към Ливърпул самият Коутиньо никога не е искал да носи екипа на "червените дяволи".

Така вариантите пред Филипе са Челси и Арсенал. През последните седмици се твърдеше, че бразилецът води разговори със "сините". Според "Спорт" Челси го иска под наем, а Барса държи на продажба. Затова и разговорите продължават.

Оказва се обаче, че Челси умишлено държи преговорите на "полусъединител", защото предпочита да уреди Джейдън Санчо от Борусия Дортмунд, а Коутиньо е едва втори избор. Санчо от своя страна предпочита да премине в Манчестър Юнайтед.

В следващите дни се очаква разговорите между Барса, Челси и агентите на Филипе да продължат. Лошият сценарий за Коутиньо е да се озове в Лестър или Тотнъм, които също се интересуват от него.