Барселона - Атлетик Билбао, мач от 31-ия кръг на испанската Ла Лига. Стадион "Ноу Камп", 23.00 часа българско време.


Групата на Барселона:
Вратари: Тер Стеген, Нето, Инаки
Защитници: Пике, Юмтити, Алба, Ленгле, Семедо, Фирпо, Араухо, Куенка, Морер
Полузащитници: Бускетс, Ракитич, Артур, Видал, Пуч, Коядо, Мончу
Нападатели: Меси, Суарес, Гризман, Брейтуейт, Фати
Контузени: Сержи Роберто, де Йонг, Дембеле


Прогноза на Gol.bg:

Шампионите не успява да си тръгнат с трите точки от Севиля (0:0) и очаквано паднаха от върха, като сега те зависят изцяло от резултатите на претендента Реал Мадрид.

"Блаугранас" тръгнаха със седем точки след рестартирането на Ла Лига, но така и не могат да впечатлят в игрово отношение. Те разбиха Майорка с 4:0 като гост, но после удариха Леганес само с 2:0 у дома преди нулевото реми със Севиля.

Лео Меси и компания нямат загуба у дома от 27 мача, но пък имат да си връщат на този съперник за поражението с 0:1 през есенния дял на шампионата. Все пак е за отбелязване, че баските нямат победа на "Ноу Камп" в последните си 22 гостувания във всички турнири.

Страдащият в дефанзивен план преди началото на пандемията отбор на Барселона може да се похвали с цели четири поредни "сухи мрежи", което е наистина впечатляващо. Атлетик обаче има 3 поредни "сухи мрежи" срещу Барса във всички турнири, а за капак няма загуба в Ла Лига от пет поредни кръга.

Последната победа (2:0) на Барса над този опонент е от март 2018 година. След това дойде равенството 1:1 на "Ноу Камп", ремито 0:0 в Билбао и двете победи с по 1:0 на баските, едната от които за Купата на Испания.

Споменатото равенство 1:1 в Барселона сложи край на черната серия на Атлетик от 14 поредни шампионатни поражения на "Ноу Камп". Макар и без фенове, домът на Барса почти сигурно ще даде очакваното предимство на "блаугранас" днес и ние залагаме на знак "1".


Резултат: Барселона - Атлетик Билбао 3:1