Барселона - Атлетико Мадрид, дерби на 33-ия кръг в испанската Ла Лига. Стадион "Ноу Камп", 23.00 часа българско време.


Вероятни състави:

Барселона: Тер Стеген, Пике, Ленгле, Семедо, Алба, Бускетс, Ракитич, Видал, Меси, Гризман, Суарес
Контузени: Де Йонг, Дембеле
Наказани: Няма
Под въпрос: Сержи Роберто

Атлетико Мадрид: Облак, Хименес, Фелипе, Лоди, Ариас, Ерера, Льомар, Саул, Йоренте, Феликс, Коста
Контузени: Вършалко, Ермосо
Наказани: Савич, Коке
Под въпрос: Няма


Прогноза на Gol.bg:

Шампионите записаха две равенства в последните три кръга и окончателно изпуснаха юздите в борбата за титлата с лидера Реал Мадрид, който вече води и по точки. 

Особено болезнено беше ремито във Виго, където Барса тотално надигра Селта през първото полувреме, но не успя да материализира превъзходството си и за капак преглътна горчивия хап на незаслуженото изравняване в 88-ата минута.

В същото време "бандата на Чоло" се намира в чудесна форма, печелейки в последните четири кръга, при това само с общо един допуснат гол. Типично за Атлетико последните три успеха бяха само с един гол разлика...

"Блаугранас" демонстрираха много пробойни в отбрана преди дни, но на свой терен вече имат четири поредни "сухи мрежи". Като цяло тимът не познава вкуса на поражението в последните 28 мача на "Ноу Камп" в Ла Лига.

В общо 165 мача за първенство Барселона води със 75:50 победи и голова разлика 320:242. Последният шампионатен успех (2:1) на "дюшекчите" срещу каталунците обаче е от 14 февруари 2010 година.

След това бяха изиграни 19 сблъсъка в Ла Лига и в тях столичани постигнаха само пет равенства. Треньорът на Атлетико Диего Симеоне все още не познава вкуса на победата срещу Барса в първенството.

В последните 12 шампионатни мача между двата отбора на този стадион домакините имат цели 10 победи и нито едно поражение. Очакваме здрава битка и минимална победа за Лео Меси и компания.


Резултат: Барселона - Атлетико Мадрид 2:1