Реал Мадрид победи с 1:0 Еспаньол в Барселона и направи нова важна крачка към шампионската титла на Испания. Единственото попадение в мача вкара Каземиро в края на първото полувреме.

Със спечелените три точки "кралете" имат вече 71 и са на две пред Барселона, а до края на първенството остават още шест кръга. Еспаньол пък е на последно място с едва 24 точки и най-вероятно ще изпадне.

Срещата започна спокойно, като изненадващо инициативата бе във футболистите на Еспаньол, които бяха по-настойчиви и търсеха рано попадение в мача.

Така още в началото домакините профукаха добри възможности, след като Адриан Ембарба и Сержи Дардер нямаха шанс пред гола. В тези първоначални минути гостите бяха много плахи и припряни и трудно връзваха три точни паса.

Това принуди Зинедин Зидан да даде указания на играчите си и те успяха да изнесат действията в по-предни позиции. Това даде резултат и Реал можеше да вкара, но последователно Каземиро и Рамос нямаха шанс пред гола.

Играта определено живна, като положенията се редуваха и пред двете врати, но така и не се стигаше до попадение. След половин час Еспаньол скочи за дузпа и поиска нарушение на Рамос срещу Лей, но реферите подминаха ситуацията и не бе отсъден наказателен удар.

Малко преди края на полувремето и Реал имаше претенции за дузпа, но отново не последва такава. Така се стигна до 45-ата минута, когато гостите вкараха. Отбраната на домакините сгреши и позволи на Бензема хитро да изведе Каземиро, който опъна мрежата за 0:1.

Еспаньол започна силно и втората част, но с нов пропуск дело на Лей. Това положение стресна "кралете" и те изцяло взеха инициативата.

Играчите на Зинедин Зидан много правилно задържаха топката в центъра и разчитаха на многоходови разигравания, които изнервяха домакините. С течение на времето Еспаньол се опита да изравни, но Куртоа спаси удар на Томас.

До края Реал не допусна сериозно положение пред вратата си и заслужено си взе победата и трите точки. Така "белите" дръпнаха с две точки на Барселона в битката за шампионската титла.

Реал Мадрид - Еспаньол 1:0

Голмайстор: Каземиро (45)