Ман Сити удари с 2:0 Нюкасъл на "Сейнт Джеймсис Парк" и успя да се класира на 1/2 финал за ФА Къп на Англия. Там са още отборите на Манчестър Юнайтед, Челси и Арсенал.

Това превръща заключителната фаза на турнира в "битка на титаните" за трофея. Головете за "гражданите" в мача забиха Кевин Де Бройне (37-ата минута от дузпа) и Рахийм Стърлинг (68).

Още от първите минути играчите на Пеп Гуардиола взеха изцяло инициативата и притиснаха здраво домакините. Футболистите на Нюкасъл бяха изпаднали в глуха защита, но много правилно затваряха празните пространства и не допускаха сериозни голови възможности пред Дарлоу.

С течение на мача Сити увеличаваше темпото и положенията се заредиха едно след друго, но с пропуски за гостите се отчетоха Давид Силва, Рияд Марез и Рахийм Стърлинг.

Така се стигна до 35-ата минута, когато Габриел Жезус бе изплъскан в наказателното поле на Нюкасъл и последва дузпа. Домакините протестираха, тъй като Жезус едва ли щеше да достигне до топката, но Лий Мейсън не промени решението си. Зад топката застана Де Бройне и без проблеми вкара от бялата точка за 0:1.

Втората част започна с приспивно темпо, но след един час игра Нюкасъл можеше да изравни, но резервата Дуайт Гейл от чиста позиция, вместо да опъне мрежата, стреля над вратата.

Този пропуск бе наказан бързо от Сити. В 68-ата минута Фил Фодън намери Стърлинг, който направи 0:2 и реши мача. До края не паднаха нови голове и така Манчестър Сити заслужено се класира за полуфиналите на ФА Къп.

Нюкасъл - Ман Сити 0:2

Голмайстори:

0:1 Кевин Де Бройне (37-ата минута от дузпа)
0:2 Рахийм Стърлинг (68)

Нюкасъл: Дарлоу, Манкийо, Фернандес, Ласелс, Шер, Роуз, Ш. Лонгстаф, Хейден, Алмирон, Сент-Максимин, Керъл

Манчестър Сити: Браво, Уокър, Отаменди, Лапорт, Менди, Гюндоган, Д. Силва, Марез, Де Бройне, Стърлинг, Жезус