Манчестър Сити е големият фаворит за аржентинския маестро Лионел Меси, който пожела да напусне Барселона, пишат английските медии.

Според последните информации бащата на 33-годишния футболист Хорхе Орасио Меси вече е пристигнал в Англия, за да уреди трансфер, а „гражданите“ са готови да платят умопомрачителната сума от половин милиард паунда.

Това ще се наложи, ако Барса не пусне Лео без пари, както иска самият играч, позовавайки се на клауза в договора си. Според нея, той може да напусне като свободен агент всяка година до 10 юни, без съгласието на клуба, пише Фокус.

От „Ноу Камп“ претендират, че срокът на това споразумение е изтекъл, но в контракта е вписано още, че то влиза в сила след финала на Шампионската лига.

Заради пандемията от коронавирус той бе отложен и се проведе през този месец и според Меси сроковете трябва да бъдат удължени съобразно това.

Естествено, юридическият отдел на Барселона не е съгласен и нищо чудно да се стигне до съд. От Манчестър Сити обаче са уведомили аржентинеца, че са готови дори да го откупят срещу 500 млн. паунда и да му предложат договор за два сезона с годишна заплата в размер на 90 млн. паунда.