Полузащитникът на Барселона Артуро Видал посочи от какво се нуждаят каталунците, за да излязат от тежката криза след срамното си отпадане от Байерн Мюнхен (2:8) в Шампионската лига.

"Беше много болезнено да не бъдем на финала, както и начина, по който отпаднахме. Имах голяма вяра в отбора, но не бяхме достатъчно добри", започна чилиецът.

"Направихме неща, които са недопустими за това най-високо ниво и в края си плащаш, когато срещу теб е добре организиран отбор с шампионски манталитет и добра физическа подготовка."

"Байерн има силна система на игра и когато си слаб в главата и енергията липсва, тогава се случва това, което стана с нас."

"Ясно е,че вината не е само на играчите, проблемът е много по-голям. Клубът трябва да се развие. Нещата не стават толкова лесно, не може просто да вземеш големи имена и да промениш нещата."

"Барса трябва да промени начина си на мислене. Футболът еволюира много. В момента други отбори са по-напред по отношение на силата и скоростта. И техниката остава на заден план."

"Барселона трябва да промени много неща. Най-добрият отбор в света не може да разполага само с 13 професионални футболисти, а останалите в състава да бъдат юноши. Не защото те не заслужават да са тук, а защото в този отбор трябва да се бориш за мястото си, да показваш, че си най-добрият."

"Всеки отбор се нуждае от 23 футболисти, които да водят битка за титулярното място. Отборът трябва да се развива всеки ден. Ако си мислиш, че ДНК-ти ще ти носи винаги успехи, бъркаш сериозно."

"Барселона има много добри футболисти. Имаме Меси, който е №1, той е извънземен. Но той се нуждае от подкрепа, от играчи, които правят отбора по-добър и му дават по-добри резултати", добави Видал.