От  Барселона са отказали оферта на стойност 181 милиона паунда от Манчестър Сити за феноменалния Лионел Меси, разкрива швейцарското издания „L'Illustre“, цитирано от "Стандарт".

През последните седмици на напрежение между Меси и Барселона, Манчестър Сити бе определян като фаворит за подписа на аржентинския футболист.

Спортният директор на Манчестър Сити Чики Бегиристайн е предложил на Барселона сумата от 181 милиона паунда да бъде изплатена на два транша – 90,5 милиона през това лято и 90,5 милиона паунда през август 2021 година. Освен това Барселона е щял да получи и бонус от 18 милиона паунда, ако Меси помогне на Манчестър Сити да спечели Шампионска лига.

От Манчестър Сити са предложили тригодишен договор на Меси и заплата от 40 милиона паунда на сезон. Барселона категорично е отхвърлил предложението на Манчестър Сити.

Меси обяви желанието си да напусне „Камп Ноу“ след поражението на Барселона с 2:8 от Байерн Мюнхен в четвъртфиналната фаза на Шампионска лига. В крайна сметка Лео реши да изпълни своя договор с каталунците и ще остане при „блаугранас“ и през следващия сезон.

Не е сигурно обаче ако Меси не преподпише с Барса дългосрочен договор дали от идното лято няма да стане част от Ман. Сити без да се налага англичаните да плащат и цент за него на каталунците.