Капитанът на „Барселона“ Лео Меси най-накрая започна подготовка с отбора. Аржентинецът пропусна цяла седмица от подготовката, след като бе обявил бойкот и настояваше да напусне. След като звездата сключи примирие с клубния президент Хосеп Мария Бартомеу обаче, той се подложи на задължителните тестове за коронавирус и днес следобед се появи на клубната база, за да направи първа тренировка под ръководството на новия треньор Роналд Куман.

По изискване на холандския спец заниманието бе закрито за фенове и медии, а фотографите успяха да снимат Меси при пристигането му за тренировката. Големият въпрос според испанските медии пък е как звездата ще бъде приет обратно в отбора. „Мундо Депортиво“ твърди, че е възможно да има напрежение между Меси и Куман, а освен това някои играчи също се чувствали предадени от бойкота, който нападателят спретна.

6-кратният носител на „Златната топка“ трябва да мисли и върху офертата за нов договор. Ръководството на „Барселона“ предлага на Меси контракт за още 2 години, тъй като настоящият изтича през лятото на 2021 година. Прогнозите са, че аржентинецът няма да бърза с отговора си, като ще изчака изборите за клубен президент, които ще са през март.

След като Меси обяви оставането си пък, от „Барса“ обявиха, че през новия сезон тимът ще играе с розови екипи, пише "Монитор". Те ще са трета опция, като вече са в продажба. Основно лице на розовите тениски в именно Меси, а фотосесията бе направена преди обявяването на бойкота и умишлено бе забавена за публикация, докато се изчистят въпросителните около бъдещето на звездата.