Измина почти една седмица, откакто Лионел Меси даде горещото ексклузивно интервю пред Goal.com, в което разкри няколко важни неща.

Шесткратният носител на Златната топка сложи край на спекулациите и обяви, че остава в Барселона. Той обаче не скри, че се чувства тъжен заради липсата на силен проект на стадион "Ноу Камп" и обвини президента Хосеп Мария Бартомеу в лъжа.

С доста голямо закъснение от управата на "блаугранас" реагираха на думите на Бълхата. Не го стори Бартомеу, а вицепрезидентът Пау Виланова. Ето какво каза той:

"Ние сме наистина много щастливи, че Меси е с нас и че се присъединява към този вълнуващ проект. Трябва да анализираме думите му и да намерим решения. Правим точно това с новия вълнуващ проект.

Всички ние сме имали съмнения за себе си по време на професионалните си кариери и сме взимали решение да останем или да си тръгнем. В този случай той (б.р. Меси) ще остане и ще бъде мотивиран.

Надяваме се, че между Лео и борда на директорите има респект и разбирателство, за да може клубът да работи. Очевидно има хора в клуба, които комуникират с Меси. Затова и избрахме дата за следващите избори - работим за благото на Барса".