Звездата на Барселона и аржентинския национален отбор Лионел Меси за пореден път показа, че качествата му на човек не отстъпват на тези като футболист, след като стана ясно, че  той щедро е предложил на своите съотборници огромен лукс.

Става дума за 12-милионния самолет на звездата, който неговите сънародници ще могат да ползват за предстоящите пътувания на тима до Южна Америка, където „албиселесте“ ще започне квалификационната си кампания за Мондиал 2022.  Тя започва с мачове срещу Боливия и Еквадор, съответно на 8 и 13 октомври.

Поради усложненията при пътувания заради пандемията от коронавирус, Меси е взел решението да предложи самолета си на няколко от членовете на тима, които в момента играят в Европа, за да им помогне да останат в безопасност.

Очаква се към него на самолета да се присъединят Пауло Дибала, Хуан Фойт, Маркос Акуня, Лукас Окампос и Николас Отаменди.

След края на двубоите си петимата играчи на Аржентина ще правят компания на Меси и при обратното пътуване до Испания в опит да ограничат взаимодействието си с обществените летища.

33-годишната звезда на Барселона за първи път започна да използва самолета „Gulfstream V“ на стойност 12 милиона паунда през 2018 г, припомня "Монитор". Той може да се похвали с редица невероятни функции, включително и собствена си кухня. Има две бани и достатъчно места за 16 души.

Столовете могат дори да бъдат сгънати и превърнати в осем легла, за да могат футболистите да получат така необходимата почивка при дългия полет до Южна Америка.

Меси дори е сложил имената на членовете на семейството си да украсяват самолета, като имената на съпругата му Антонела, както и тримата му синове Тиаго, Чиро и Матео са гравирани на стълбите. Самолетът може да се похвали и с емблематичния No10 на Меси, гравиран на опашката.