Треньорът на Барселона Роналд Куман увери, че залага много на капитана Лионел Меси, тъй като присъствието му вдига нивото на целия отбор.

"Преди да поема поста от ръководството ми бяха казали, че Меси не е щастлив. С него говорихме в дома му - той ми каза защо иска да си тръгне, аз също бях честен с него", започна Куман пред вестник "Спорт".

"Казах му, че мога да променя само футболните неща - системата на игра, неговата позиция на терена, важността му за отбора. Но не мога да реша проблемите му с клуба. В края на краищата той реши да остане."

"Завършихме разговора с това как да пресираме противниците. С него винаги сме имали добри отношения. Меси показа, че е амбициозен човек. Показа ми, че иска да печели и да бъде №1, въпреки проблемите с клуба."

"Аз искам най-доброто за отбора. А най-доброто за отбора е Лео да бъде добре, както е сега. Да бъде мотивиран, както го показа и през второто полувреме срещу Бетис. Барса беше, е и ще бъде по-добър отбор с Меси, отколкото без него", завърши нидерландецът.