Бившият президент на Барселона и фаворит за поста – Жоан Лапорта, нападна ПСЖ заради Лео Меси.

Той критикува френските богаташи на фона на слуховете, че те са готови да позлатят аржентинския гений, за да го изкушат да заиграе на "Парк Де Пренс". Шесткратният носител на Златната топка има договор с каталунците до края на сезона и вече може да напусне като свободен агент.

Предполага се, че Меси изчаква президентските избори на "Камп Ноу", за да вземе решение за бъдещето си. Те трябваше да се проведат на 24 януари, но бяха отложени на 7 март заради коронавируса.

"Не знам дали ПСЖ може да подпише с Меси. Може би да, ако нарушат правилата за финансов феърплей. Доколкото знам, миналата година те претърпяха сериозни загуби. Ще ми бъде любопитно да разбера дали ще игнорират правилата, за да се докопат до Лео. Ако това се случи, се надявам УЕФА и ФИФА да реагират твърдо и Спортният арбитражен съд няма да бъде възпрепятстван за присъда", заяви Лапорта.

Името на Меси е свързвано и с Манчестър Сити. Миналото лято той беше решен да напусне Барселона, но все пак реши да остане, защото не искаше да завежда дело срещу клуба на сърцето си.