Барселона може да се окаже фаворит за подписа на звездата на Борусия Дортмунд - Ерлинг Халанд, и да изпревари редица грандове, които имат същата трансферна цел.

20-годишният футболист бързо се утвърди като един от най-добрите нападатели в света, след като вкара 47 гола в толкова мачове с екипа на "жълто-черните" в Бундеслигата след трансфера си от Ред Бул Залцбург през януари миналата година. 

Той стана и играчът, който най-бързо стига до като 20 гола в Шампионската лига във вторник вечерта, когато отбеляза на Севиля в мач-реванш от 1/8-финалите в турнира.

Очаква се в близко бъдеще Халанд да премине към голям европейски клуб. Сега Барселона може да се превърне в основен претендент за подписа му, след като трансферният гуру Фабрицио Романо твърди, че наскоро избраният президент на клуба Жоан Лапорта е голям фен на играча и иска да го има в тима си.

Смята се, че каталунците имат огромен шанс да вземат Халанд в резултат на положителните отношения на Лапорта с агента Мино Райола, който представлява нападателя.