Ръководството на Барселона е готово да продаде част от големите си звезди, за да събере средства за привличането на головата машина Ерлинг Халанд от Борусия Дортмунд, съобщава Marca.

Каталунците се намират в тежка икономическа криза, заради което играчи като Филипе Коутиньо, Антоан Гризман и Усман Дембеле ще бъдат поставени в трансферната листа.

За тримата клубът плати над 300 милиона евро, но нито един от тях така и не успя да блесне за отбора. Цената на Халанд пък е около 100 млн. евро и новото ръководство, начело с Жоан Лапорта, ще направи всичко възможно да събере пари за младия норвежец. От "Камп Ноу" са готови да се разделят още с Жуниор Фирпо, Самуел Юмтити и Мартин Брайтуайт, добавя Marca.

Според Daily Mail големият фаворит за Халанд е Манчестър Сити. Нападателят, който прави фурор повече от година, е желан от още редица европейски грандове, сред които Манчестър Юнайтед, Пари Сен Жермен, Ювентус и Челси. Дортмунд привлече Халанд за 20 млн. евро от РБ Залцбург през януари м.г., а настоящият му договор изтича през лятото на 2024 година.

20-годишният стрелец има 31 гола и 8 асистенции в 29 мача за "жълто-черните" във всички мачове през този сезон. 

Снимка: БГНЕС