Бившият нападател на Куинс Парк Рейнджърс Чарли Остин засипа с похвали Ерлинг Халанд след поредното блестящо представяне на звездата на Борусия Дортмунд.

Норвежкият нападател вкара нови два гола при равенството 2:2 срещу Севиля в осминафиналния реванш, с което увеличи сметката си на 20 попадения в едва 14 мача в най-престижния европейски клубен турнир.

По този начин Халанд се превърна не само в най-младия играч, достигал до кота 20 гола в Шампионската лига (20 години и 231 дни), изпреварвайки Килиан Мбапе (21 години и 355 дни), но и във футболиста, вкарал този брой голове най-бързо, като предишния рекорд се държеше от Хари Кейн (24).

"От тук нататък той само ще върви нагоре - каза цитираният от webcafe.bg Остин пред talkSPORT. - Той е само на 20 години. Да вкараш 20 гола в 14 мача е впечатляващо във всяко едно първенство, а когато става въпрос за Шампионската лига, това направо е върхът.

Висшата лига е единственото място за него. Барселона и Реал Мадрид са го набелязали от години. Може да отиде и в Байерн Мюнхен, но дали това наистина ще е предизвикателство за него? За ПСЖ дори няма смисъл да говорим. Баща му призна, че е създаден да играе във Висшата лига, и ако дойде, смятам, че ще мачка в продължение на осем-десет години."