Най-успешният български футболист в историята Христо Стоичков изказа публична подкрепа към Жоан Лапорта, новия-стар президент на Барселона. Чрез официалния сайт на своя бранд H8S кавалерът на "Златната топка" пожела Лионел Меси да не си тръгва след края на сезона.

"Кариерата на Лео започна с Лапорта, вярвам, ще ще завърши с него - на "Камп Ноу"! Успех на новия стар президент!", написа Стоичков. Освен това Камата публикува и снимка как дарява боса с копие на своята "Златна топка", която спечели през 1994 година като играч на Барса.

Два пъти Лапорта бе гост на Стоичков в България, припомня "Труд". При първия случай адвокатът води делегацията на Барса за мач срещу Левски"през 2006-а. И двамата използваха момента да открият фенклуб на каталунците в София. Една декада по-късно Лапорта бе от ВИП-гостите на юбилейния мач на Стоичков по случай 50-ия юбилей на стадион "Васил Левски".

Меси пък не говори нищо за бъдещето си. След идването на Лапорта аржентинецът изглежда много по-свеж. Президентът каза в кампанията си, че единственият шанс Лео да остане е да бъде избран отново.