Капитанът на Барселона Лионел Меси не скри задоволството си от гръмката победа над Атлетик Билбао с 4:0 във финала за Купата на Испания.

"Това е много специален ден, в който да си капитан на този отбор. Тази купа е специална за мен, защото имам възможността да я вдигна първи. Жалко е, че не можем да празнуваме с феновете си. Ситуацията е такава е ние трябва да свикнем с нея", коментира аржентинецът.

"Купите винаги са специални и феновете им се наслаждават. Барса и Атлетик са клубове, които са свикнали с тези финали и привържениците се радват. Ние знаехме, че Атлетик ще играе със системата 4-4-2. Бяхме търпеливи и успявахме да създадем свободни пространства."

"Беше ни трудно през първата половина на сезона, където загубихме много точки по лесен начин. Но постепенно ставахме все по-силни, много добри и сега сме в борбата за титлата. За съжаление на успяхме да вземем добър резултат в Ел Класико", добави шесткратният носител на Златната топка, който вече е голмайстор №1 във финали за Купата на Испания.