Най-скъпата покупка в историята на Барселона Филипе Коутиньо е на път да се завърне в Ливърпул, при това без трансферна сума.

Според вестник "Ас" новият-стар президент на каталунците Жоан Лапорта спешно иска да разкара кариоката, който не успя да демонстрира постоянство след трансфера си за 120 милиона евро (без бонусите) през януари 2018 година.

В 90 мача за Барса бразилецът има 23 гола и 14 асистенции. През сезон 2019/20 той игра под наем в Байерн Мюнхен, но баварците отказаха да го вземат за постоянно заради високата му цена.

Договорът на техничаря изтича на 30 юни 2023 година, но в него има клауза, според която Ливърпул ще получи още 20 милиона евро. Това ще се случи, ако Филипе запише 100 мача за каталунците. 

Коутиньо се завърна на "Ноу Камп" миналото лято и игра много добре с екипа на "блаугранас", но в момента е в лазарета заради сериозна травма в коляното. Заради нея той не е играл от 29 декември насам.

От договорените 40 милиона евро под формата на бонуси Ливърпул е получил 15 милиона евро до момента. Според мадридското издание Барса все още дължи на мърсисайдци малко над 40 милиона евро по сделката отпреди 40 месеца, затова на "Ноу Камп" са готови да сключат сделка, от която да не получат никакви средства.

Така испанският колос ще си спести не само бонусът от 20 милиона евро, но и високата заплата на футболист, който практически не помага с почти нищо на отбора.