Най-скъпата покупка в историята на Барселона Филипе Коутиньо е на път да се завърне в Байерн Мюнхен, гръмна сайтът fichajes.net.

Кариоката изигра сезон 2019/20 под наем при баварците и спечели требъл, а куриозното е, че се разписа на два пъти срещу Барселона при сензационната победа на германския хегемон с 8:2 в Шампионската лига.

Коутиньо се завърна на "Ноу Камп" миналото лято и игра много добре с екипа на "блаугранас", но в момента е в лазарета заради сериозна травма в коляното. Заради нея той не е играл от 29 декември насам.

Коутиньо минава за трансферен провал и новият-стар президент на Барселона Жоан Лапорта спешно иска да го продаде не само заради високата заплата, но и заради бонуса от 20 милиона евро, който ще дължи на Ливърпул. Това ще стане факт, ако изигралият 90 мача за Барса техничар стигне кота 100.

Договорът му е до 2023 година, но цената му вече падна драстично и се предполага, че Барса ще иска от Байерн 40 милиона евро. Вестник "Абендцайтунг" обаче е на мнение, че мюнхенци няма да плащат солидни суми за трансфери тази година.