Преговорите между Лионел Меси и Барселона са замразени и футболистът се намира на космическо разстояние от клуба, твърди ексклузивно след срещата на бащата на звездата Хорхе Меси и ръководството на клуба испанският вестник "Марка".

Преговорите, които изглеждаха решени преди няколко дни, достигнаха до червена точка, невъзможна за разрешаване. "Аржентинецът в момента е по-далеч от подновяването на договора си с Барселона от всякога и президентът Жоан Лапорта приема тази ситуация. Капитаните на клуба също са наясно, че ситуацията е достигнала точка, в която обрат изглежда невъзможен", пише още „Марка“, цитирани от "Труд". Днес трябваше да се стигне до официалното обявяване на новия договор. 

Испанският вестник обясни още, че директорите на каталунския клуб са се срещнали с представители на Меси на обяд, а разговорът е приличал повече на „игра с топка“ и след срещата „топката не влезе във вратата“. „Меси никога не е бил по-далеч от Барселона от днес“, повтаря „Марка“.

34-годишният нападател прекрати договора си с Барселона и след като спечели Копа Америка от Аржентина, води преговори с каталунците за преподписване, но те се проточват. Той дори се съгласи да намали заплатата си наполовина.

"Марка" посочва причината за стопирането на преговорите. Сред множеството и сложни фактори, които са накарали Меси да е с единия крак извън Барселона, е едно от изискванията му за привличането на Кристиан Ромеро. За Лео подписването с неговия съотборник в националния отбор е решаващ ход за укрепване на състава и поддържане на конкурентноспособността му през 2021-22 г. Тотнъм обаче е по-близо до придобиването на Ромеро. Меси не е бил съгласен и с визията на ръководството за развитието на клуба. 

Снимка: БГНЕС