Голямата звезда на световния футбол Лионел Меси ще пристигне днес в Париж, за да преговаря с ПСЖ за евентуален трансфер във френския гранд. В края на миналата седмица стана ясно, че шесткратният носител на Златната топка ще се раздели с Барселона след общо 21 години на "Ноу Камп", като веднага след това ПСЖ бяха определени за фаворит за подписа на аржентинеца.

Вчера Меси се сбогува с каталунците на емоционална пресконференция, на която призна, че парижани са един от вариантите за продължението на кариерата му, след което фенове на ПСЖ се събраха не летището "Льо Бурже", за да посрещнат 34-годишния футболист, но бяха разочаровани. Все пак, днес се очаква Меси да кацне в столицата на Франция, но все още не е ясно дали ще стигне до разбирателство с ръководството на ПСЖ.

Ако привлекат Меси, то парижани ще реализират четвъртия си свободен трансфер това лято, след като вече взеха вратаря Джанлуиджи Донарума, централния защитник Серхио Рамос и централния халф Жоржиньо Вайналдум, без да плащат трансферни суми. Тимът, воден от Маурисио Почетино, привлече и десният бек на Интер Ашраф Хакими. /БГНЕС