Цитат на легендата на българския футбол Христо Стоичков бе цитиран във видео за качествата на сегашния футболен идол Лионел Меси. В социалните мрежи то набира изключително голяма популярност в последните часове.

На кадрите говорят треньори като Жозе Моуриньо, Диего Симеоне, Антонио Конте, Хосеп Гуардиола, Арсен Венгер, Алекс Фъргюсън, Юрген Клоп и Маурисио Почетино, както и футболисти, сред които Рио Фърдинанд, Тиаго Силва, Джо Харт, Върджил ван Дайк, Яя Туре, Диего Форлан, Джанлуиджи Буфон и други, които обясняват как е възможно противниците да се противопоставят на Меси.

Любопитното е, че видеото започва с цитат на легендата на Барселона Христо Стоичков, който гласи следното: "Веднъж казаха, че могат да ме спрат само с пистолет, но днес имат нужда от картечница, за да спрат Меси". 

На кадрите се виждат остри влизания срещу аржентинеца, гениални негови отигравания, като на техен фон говорят легендите и обясняват тактиките, които са опитвали, за да го спрат.

Всички те обаче се обединяват около едно мнение - че аржентинецът няма как да бъде спрян, освен ако не се стигне до грубо физическо единоборство и контузия, пише "Труд".