Алфред Шрьодер бе доволен от представянето на Барселона срещу Леванте след успеха с 3:0. Помощникът на Роналд Куман, който го заместваше на скамейката заради наказание на нидерландеца, отбеляза, че Ансу Фати се е завърнал на терена по най-добрия начин. 

"Мачът мина много добре. Енергията беше много добра. Беше страхотен момент за всички. Знаем, че Ансу е страхотен играч. Той има индивидуално качество, от което се нуждаем и което знаем, че притежава. Много сме щастливи, че той е готов да играе отново. Много е добре, че Ансу се върна, но останалите играчи не можем да ги забравим. Те изиграха отличен мач. Хора като Гави, Нико. Феновете бяха много щастливи. Мисля, че ако всички играчи са здрави, ще имаме фантастичен състав и ще имаме възможности. Сега трябва да гарантираме, че тези, които са, ще дадат всичко от себе си. Педри ще се върне скоро. Ще имаме много мощен състав, когато всички са на разположение," каза наставникът.

"Разчитаме на много млади хора. Това е бъдещето на Барса. В тези игри те растат. Знаем, че мачът срещу Бенфика е много важен. Ще трябва да започнем с добра защита и да имаме агресивност и дисциплина. Ще се съсредоточим върху този мач, а по-късно - и върху Атлетико. Всички са доволни. Доволни от това как сме действали. Играхме като отбор с много притежание на топката. Мисля, че съблекалнята е доволна. Пристигането на Ансу Фати също влияе. Връзката с феновете беше огромно предимство", каза още той, цитиран от "Труд".